Usein kysytyt kysymykset

Mitä Gigaboost tekee?

Gigaboost on osaava ja käytännönläheinen tietoliikenneverkkojen suunnittelija rakentaja ja rakennutettuja. Pyrimme hyödyntämään osaamistamme ja tuomaan markkinoille uusia toimintamalleja ja konsepteja. 

Gigaboost mittaa, myy ja asentaa mobiilipohjaisia (4G ja 5G) huippunopeita internet-ratkaisuja avaimet käteen periaatteella suoraan kuluttajalle. Ratkaisut tukeutuvat valitsemasi Suomessa toimivan operaattorin liittymään.


5G vs valokuitu?

Valokuitu on tietoliikenneverkkojen selkäranka, jota rakennetaan yhä laajemmin ympäri Suomea. Valokuitu tarjoaa vakaan verkkoyhteyden kotitalouksiin kiinteän valokuitukaapelin kautta. Valokuitukaapeli tuodaan kotitalouksiin maan sisällä, joka tekee sen asennuksesta työlästä verrattuna 4G ja 5G verkkoihin.

Valokuidun tarjoajia on suomessa useita, mutta osa niistä operoi vain tietyllä alueella. Valokuidun asennuksen hinta vaihteleekin alueittan ja valokuidun tarjoajasta riippuen. Edullisimmat vastaan tulleet asennus-/kytkentätarjoukset ovat olleet jopa alle 1000 € ja mikäli valokuitua ei ole ennestään kodin lähellä, voi asennuksen hinta kohota yli 10 000€. Gigaboost suositteleekin kuitua kotitalouksiin, missä sen asennuskustannukset pysyvät järkevinä.

Suomi on yksi 5G -mobiiliverkon edelläkävijämaista. Suomessa toimivat operaattorit mainostavat ja rakentavatkin tällä hetkellä kilpaa uutta 5G -verkkoa. Ensimmäisenä vuorossa verkon rakentamisessa ovat olleet kaupungit, taajamat sekä liikenteen solmukohdat, sillä niiden vaatimat tiheät tukiasemaverkot edellyttävät mittavia investointeja. 5G -verkkolla voidaan hyödyntää korkeampia radiotaajuusalueita, kuin edellisen sukupolven 3G ja 4G verkoilla. Näin 5G -mobiiliverkolla päästään huippunopeisiin yhteyksiin ja vasteaikoihin. Tosin 5G vaatii enemmän tukiasemia, sillä mitä korkammalle taajuusalueelle mennään, sen lyhyempi on sen kantavuus.

Myös 5G -mobiiliverkko tukeutuu pohjimmiltaan valokuituverkkoon, mutta viimeiset kilometrit/metrit 5G tukeutuu langattomaan teknologiaan, jolloin mittavia kaivuutöitä ei tarvita. 5G verkon asennuksen hinta on yleisesti 450 - 500€ välissä, joka on moninkertaisesti halvempi, kuin valokuidun asentaminen.

Gigaboost haluaa konseptillaan edistää uusia 5G-verkon mahdollisuuksia siten, että sen hyöty saadaan irti loppukäyttäjälle mahdollisimman hyvin. Monesti tilanne onkin se, että mobiliiverkko toimii hyvin ulkona, mutta sisätiloissa sen toimivuus ei ole nykyvaatimusten tasolla. Tämä ratkaistaankin ulkoisella 5G-reitittimellä, jonka avulla huippunopea yhteys saadaan rakennettua talon sisälle. 


Mitä jos yhteys ei toimi?

Mikäli Gigaboostin asentama yhteys ei toimi voit olla yhteydessä valitsemaasi palveluntarjoajan asiakaspalveluun. Mikäli epäilet, että laitteesi on mennyt rikki voit olla yhteydessä Gigaboostin asiakaspalveluun info@gigaboost.fi


Miten voin tilata mittauksen?

Mittauksen voit tilata helposti verkkosivuiltamme Gigaboost verkkokartoitus tai
soittamalla 041 314 5959